GULJENJE KRUMPIRA

Nova kuhinja

11 Siječanj 2016

16. prosinca 2015. godine naših 11 korisnika odkuhalo je 325 kulinarskih sati u kuhinji „Programa osposobljavanja na radnom mjestu za dugotrajno nezaposlene osobe s invaliditetom – pilot projektu za pomoćne kuhare“. Dovoljno vremena, da svaki korisnik uz mentora temeljito prođe kroz tajne kuharskog zanata.

Kroz 65 dana svladali smo mnogo više od znanja i vještina za pomoćnog kuhara. Osim sjeckanja, kuhanja, blanširanja, dinstanja, pečenja, prženja, potakli smo želju za učenjem, osjećaj za suradnju i timski rad, te predanost poslu.

Korisnici kažu, „naučili smo puno toga, imali smo izvrsne mentore i super smo se družili, međusobno istražujući nove okuse i proširujući kuharske horizonte“.

Moramo priznati, svima će nam nedostajati okus dobre hrane i toplina zajedništva, no vrijeme je za nove izazove, u nekoj drugoj kuhinji. Od 11. siječnja 2016. godine svaki će pojedini korisnik u sklopu prakse, osigurane u suradnji s školama i domovima za starije grada Zagreba imati priliku u stvarnom, radnom okruženju pokazati stečene vještine i nova znanja.

Sretno korisnici, TIM URIHO